Half miljoen misgelopen aan foutparkerende Belgen (video)

Half miljoen misgelopen aan foutparkerende Belgen (video)
Half miljoen misgelopen aan foutparkerende Belgen (video) © oz
Belgen parkeren Instart 1

Middelburg mist twee ton

MIDDELBURG - Middelburg is voor het hoogste bedrag het schip in gegaan. Zij missen door de privacy gevoeligheid in België 203.000 euro. Wethouder Johan Aalberts: "De rechtszaak is destijds aangespannen door een Belgische meneer. Die ene persoon heeft er voor gezorgd dat heel Nederland bijna 4 jaar lang geen boetes in België heeft kunnen innen."

Geen gat begroting

De wethouder heeft hierdoor geen gat in zijn begroting: "In Middelburg kennen we een voorzichtigheidsprincipe, we hebben daarom het te ontvangen bedrag niet opgenomen in onze jaarrekening."
© oz

Gemist

Niet alleen Middelburg loopt een groot bedrag mis: 
- Hulst 100.00 euro
- Veere 81.000 euro
- Vlissingen 70.000 euro
- Sluis 60.000 euro
- Schouwen-Duiveland 23.000 euro
- Goes 15.000 euro
De gemeente Kapelle, Reimerswaal en Borsele hebben geen last van dit probleem,  want daar is geen mogelijkheid tot betaald parkeren. In de gemeente Noord-Beveland wordt het betaald parkeren langs de kust geregeld door de gemeente Veere. De gemeente Tholen heeft geen zicht op de gegevens.

Incassobureau

Dat het bedrag van Goes in verhouding aan de lage kant is, komt omdat ze daar, tot januari dit jaar, geld hebben geïnd via een incassobureau. Bepaalde incassobureaus met kantoren in België hebben de wetgeving kunnen omzeilen. Hetzelfde geldt voor de gemeente Terneuzen.