YELLOW gaat genieten met Friends

YELLOW gaat genieten met Friends
YELLOW gaat genieten met Friends © OZ
Yellow
Yellow

Anders dan anders

OOST-SOUBURG - De bandleden leven toe naar dit bijzondere optreden. Omdat het zaterdag anders dan anders is, levert het toch een beetje nervositeit op. Zangeres Joyce is ook nog eens hoogzwanger. Joyce: "We hoeven niet zachter te spelen. Het baby'tje zal met muziek opgroeien. Als we oefenen blijft het rustig, dus hij of zij ligt te genieten."
Creatief
De band ontstond als een project van Rob de Winter en Edwin van Vlierden. Al gauw kwamen daar een bas en gitaar bij en startte de zoektocht naar een zanger of zangeres. Joyce: "Ik zong al in een coverband, maar zij zochten iemand die ook zelf creatief was in het schrijven van teksten en melodielijnen. Daar was ik al lang naar op zoek. De eerste keer dat ik naar de jongens toeging repeteerden ze op een industrieterrein in Kapelle. Het was al donker, dus ik dacht: 'als dat maar goed komt.' "
Yellowsound
Het kwam goed en de 'Yellowsound' was geboren. Waar bestaat die uit? De herkenbare zang van Joyce, de toetsen van Rob. "Maar ook de combinatie drums en bas", vult Rob aan. "Edwin en Dennis Notebaart spelen al lang samen. Hoewel we allemaal een andere muzieksmaak hebben, komt alles toch samen."
Yellow VOOR INTERNET
Album
De nieuwe single Alright komt ook op een nieuwe EP te staan. Dat wordt de tweede van de band. Rob: "Een album komt er zeker een keer aan, maar vier nummers opnemen is nog goed te doen in één weekend. Je merkt ook dat vooral singles het goed doen. Dan heb je elke keer weer een moment om iets uit te brengen."  
Het optreden van YELLOW & Friends op zaterdag 15 oktober in De Piek in Vlissingen begint om acht uur.