'Ninja van Westdorpe' blijkt fanatieke sporter

Davy Boddaert staat sinds deze week beter bekend als 'de ninja van Westdorpe'. Donderdag keek hij vreemd op toen hij tijdens het doen van zijn sportoefeningen opeens bezoek kreeg van de politie. Een ongeruste voorbijganger had hem aangezien voor een ninja.

Davy beoefent Braziliaans jiu-jitsu, een zelfverdedigingssport. Om zijn spierreflexen te trainen, oefende hij met een stok bij de Molenkreek aan de rand van Westdorpe. "Een mooie plek waar ik ook mijn training kon filmen", zegt Boddaert.

Na een tijdje viel zijn stok op de grond en Davey wilde die weer oppakken. "Precies op dat moment kwam er een man aan met twee honden. Die schrok van me." De bewuste voorbijganger was John Smael. "Ik zag opeens een man met een stok uit de bossen komen. Daar heb ik een praatje mee gemaakt, maar vervolgens heb ik toch de politie gebeld."

Davy Boddaert was zich van geen kwaad bewust toen de agenten hem aanspraken. "Ik train het liefst buiten, omdat er binnen nogal eens iets sneuvelt. Dat is namelijk al eens gebeurd." De agenten lieten op Facebook weten dat ze het 'indrukwekkend' vonden. John en Davy hebben elkaar inmiddels gesproken en daarmee de spanning uit de lucht gehaald. "Het blijkt een hele aardige kerel te zijn", lacht Smael."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Westdorpe Ninja Kung Fu
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws