Volop Zeeuwse muziek in De Zevende Hemel

Volop Zeeuwse muziek in De Zevende Hemel
Volop Zeeuwse muziek in De Zevende Hemel © Kaap Holland Film
OOST-SOUBURG -
Muzikale ode
De Zevende Hemel is een muzikale ode aan liefde en familie van regisseur Job Gosschalk. Het verhaal is opgebouwd rond het echtpaar Maria en Max die een Italiaans restaurant runnen. Hoofdrollen zijn er voor Jan Kooijman, Noortje Herlaar, Halina Reijn, Ruben van der Meer, Thomas Acda, Tjitske Reidinga, Henriëtte Tol en Huub Stapel. De film De Zevende Hemel draait vanaf 24 november in de bioscoop. 

Oerversie
Van Mijn Hart Kan Dat Niet Aan bestaan verschillende opnames. De oerversie uit 1998 is opgenomen met Paskal Jakobsen, Han Dasselaar, Harry Govers en Leo van de Ketterij. Daarna is het opgenomen met BLØF als mogelijke inzending voor het Nationale Songfestival. Toen BLØF net doorbrak met Liefs uit Londen kwam het lied terecht bij Frédérique Spigt. In de film wordt het gezongen door Halina Reijn.

Mijn Hart Kan Dat Niet Aan
in de 'oerversie' met Paskal Jakobsen.

Carrière
Componist Leo van de Ketterij heeft al een lange muzikale carrière. Begin jaren zeventig speelde hij gitaar in Shocking Blue, Daarna verhuisde hij buiten Zeeland en richtte de L&C Band op, waarin ook zijn vrouw Cindy Tamo zong. Hij werkte als studiogitarist en was met zijn dochters Lisa-Jane en Julia actief in Passe Partout en The Cave. Hij is ook de vader van Djes van de Ketterij van dj-duo Pep & Rash. 

BLØF - Omarm
(vaak ten onrechte Omarm Me genoemd) is een single van het gelijknamige album uit 2003.