Wielemaker viert honderd jaar transport op Walcheren (video)

Wielemaker viert honderd jaar transport op Walcheren (video)
Wielemaker viert honderd jaar transport op Walcheren (video) © OZ
Wielemaker 100 jaar
MIDDELBURG - Familiebedrijf
Nog altijd staat de familie Wielemaker aan het roer van het bedrijf, de vierde generatie inmiddels. Volgens de directie is de reden van de open dag simpel: "Veel mensen kennen ons bedrijf, omdat ze onze wagens regelmatig zien rijden, maar bijna niemand heeft een idee wat zich hier afspeelt."
Paard en wagen
Het bedrijf begon ooit in Dishoek en is via Koudekerke in Middelburg beland. In de beginjaren werden melkbussen opgehaald bij boerderijen. Vrachtwagens waren er nog niet dus alles gebeurde met paard en wagen. De eerste vrachtwagen kwam pas twintig jaar later, in 1936. 

Bedrijfsfamilie

Volgens directielid Ronald Wielemaker is het niet alleen een familiebedrijf, maar ook een bedrijfsfamilie. "Iedereen draagt zijn steentje bij. Zelfs opa en oma bijvoorbeeld, door op de kinderen te passen als er plotseling werkzaamheden zijn."
© OZ

Activiteiten

Kinderen namen een kijkje in de vrachtwagens en mochten kranen besturen. Volgens een meisje was dat best lastig: "maar het is allemaal gelukt, hoor." Verderop op het terrein konden bezoekers proberen om een afvalcontainer van een oplegger op de grond te zetten of diverse demonstraties bekijken.
ITEM wielemaker 100 jaar