Bliek over eerste goal in profvoetbal: 'Hier droom je van'

Julius Bliek uit Burgh-Haamstede heeft in zijn derde wedstrijd in het betaald voetbal zijn eerste doelpunt gescoord. De verdediger van FC Dordrecht mocht van zijn trainer Gérard de Nooijer in de basis beginnen in het uitduel tegen Go Ahead Eagles en beschaamde het vertrouwen niet. Bliek scoorde in de met 0-3 gewonnen wedstrijd het openingsdoelpunt. 'Een droom die uitkomt', zegt de oud-speler van onder meer Kloetinge, die op de terugweg op bolussen trakteerde.

Julius Bliek na zijn doelpunt tegen Go Ahead Eagles (foto: Orange Pictures)

Julius Bliek over eerste goal in profvoetbal

Bliek scoorde zijn doelpunt in Deventer na een klein halfuur spelen. De Schouwse verdediger kopte een voorzet langs doelman Sonny Stevens. Tot een kwartier voor tijd was dat de enige treffer van de wedstrijd. Via Duarte en Hamer gooide FC Dordrecht de wedstrijd in het slot. "Ik hoorde van de week dat ik mocht spelen", vertelt een trotse Bliek na afloop. "Dat is natuurlijk fantastisch in een stadion als dat van Go Ahead Eagles. We speelden goed als team, verdedigden sterk en dat ik dan ook nog kan scoren is natuurlijk een droom die uitkomt."

Op naar volgende week

Afgelopen zomer kwam Bliek van eersteklasser Kloetinge over naar FC Dordrecht. Hij maakte zijn basisdebuut tegen FC Volendam, viel in tegen FC Eindhoven en mocht nu dus opnieuw vanaf de aftrap meedoen. Als Bliek hoort dat zijn trainer Gérard de Nooijer heeft gezegd dat hij voorlopig mag blijven staan, kijkt hij dan ook vol energie vooruit. "Heeft hij dat gezegd? Op naar volgende week dan, zou ik zeggen!", aldus de doelpuntenmaker.

Op de vraag hoe hij zijn eerste goal als prof gaat vieren, is de bakkerszoon duidelijk: "Ik trakteer straks op de terugweg op Zeeuwse bolussen."

Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Dordrecht Julius Bliek
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws