Ook voorzitter weg bij HVV'24: 'We kennen u niet'

Jos de Kooning HVV'24
Jos de Kooning HVV'24 © Icon Broadcast Group

''We kennen u niet''

HULST - Jos de Kooning zegt nauwelijks uitleg te hebben gekregen over zijn ontslag. ''We kennen u niet'', kreeg hij als enige reactie. Het ontslag van trainer Ralph Zegers heeft er in ieder geval niks mee te maken, zegt De Kooning. ''Er was gewoon niet voldoende draagvlak om mij officieel te benoemen als voorzitter''. De Kooning was al meer dan een jaar voorzitter van de club, maar nog nooit officieel benoemd. Verder wil hij weinig kwijt over wat er gebeurd is. ''Daar breng ik de vereniging alleen maar schade toe. Bestuurlijk en sportief is er werk aan de winkel in Hulst''.

— Cees Luime (@CLuime)
">

Ontslag Zegers

Ralph Zegers moest vorige week de club verlaten omdat hij een verkeerd jasje aan had bij een wedstrijd van HVV'24. De sponsornaam stond alleen op de achterkant. Het was de druppel die de emmer voor De Kooning deed overlopen. Zegers reageerde tegenover Omroep Zeeland 'perplex' te zijn over zijn ontslag. Op de algemene ledenvergadering is verder niet meer gesproken over het ontslag van Zegers.

'Weinig mensen die hem kenden'

Dat bevestigt ook Johnny van Goethem die tot dinsdag secretaris was bij de club. ''Er waren maar weinig mensen die hem kenden. De kwestie met de trainer had er verder niets mee te maken.'' 

VIDEO Jos De Kooning eerder dit jaar in gesprek met Omroep Hulst

In gesprek met Jos de Kooning HVV '24