Hoek verprutst kansenregen en verliest van Spijkenisse (video)

Hoek verprutst kansenregen en verliest van Spijkenisse (video)
Hoek verprutst kansenregen en verliest van Spijkenisse (video) © Sjaak van der Salm
Hoek Spijkenisse samenvatting online
HOEK - Kansen Hoek
Trainer Jannes Tant had in de basisopstelling een plekje vrij gemaakt voor Doka en Doesburg. Dit ging ten koste van Lagrou en Clinckemaillie. Het pakte in de eerste minuten bijna gelijk goed uit, met goede kansen voor zowel Doka (kopbal) als Doesburg (schot over). Hoek had ook in het verdere verloop van de eerste helft de beste kansen maar miste geluk in de afronding. Zo zag Pattinama een afstandsschot maar net naast gaan en schoot De Groote (foto) alleen voor de goal op doelman Bijl. 
Nick de Groote in actie bij Hoek-Spijkenisse
Nick de Groote in actie bij Hoek-Spijkenisse © Sjaak van der Salm
Foto: Sjaak van der Salm

Spijkenisse scoort wel

Hoek scoort de laatste weken lastig, en ook tegen Spijkenisse wilde het maar niet lukken. In de tweede helft waren er weer voldoende kansen voor Hoek, maar zelfs goaltjesdief Josimar Pattinama miste de finesse in de afronding. De droogte houdt nu al drie wedstrijden aan, en tot overmaat van ramp scoorden de bezoekers wel. Halverwege de tweede helft zette Van der Pluijm Spijkenisse op 0-1. 

Zes punten

Bij een overwinning had Hoek op evenveel punten kunnen komen als Spijkenisse, maar nu bedraagt de achterstand op de nummer twee van de ranglijst zes punten. Koploper Achilles Veen pakte in de slotfase nog een punt bij Jodan Boys: 1-1. 

"Dit is te weinig voor Hoek"

Hoek Spijkenisse interviews
Scoreverloop
0-1 Van der Pluijm (65)
Opstelling Hoek
De Jonghe, Wilson, Embrechts, Siereveld, Van Renterghem, Martens (Lagrou/71), Vandepitte, Doka (Fitsch/77), De Groote, Pattinama, Doesburg (Clinckemaillie/71)