'Op straat hoor je de verhalen' (video)

'Op straat hoor je de verhalen' (video)
'Op straat hoor je de verhalen' (video) © OZ
© OZ

Uitdaging

VLISSINGEN - Van den Tillaar was de afgelopen negen jaar burgemeester van het Limburgse Gulpen-Wittem. Daarvoor was hij wethouder en docent economie. Na jaren in Limburg vond hij het tijd om een nieuwe weg in te slaan. In Vlissingen zag hij een uitdaging. 

Familie

Van den Tillaar is geboren in Brabant. In zijn jeugd kwam hij veel naar Zeeland. "Mijn moeder komt uit Rilland en ik had een opa in Hoedekenskerke en een oma in Sluis. Je kent de regio dan wel. Toch kijk ik er nu anders naar, door de bril van een bestuurder."
© OZ

Verschillen en overeenkomsten

Hoe bereid je je voor op de komst naar Vlissingen? Een gemeente in de schulden door de artikel 12-status, met een grote stad waar problemen als drugsoverlast zich voordoen? "Het Limburgse en het Walcherse hebben gemeen dat ze allebei heel toeristisch zijn. Vlissingen heeft zeker eigen uitdagingen. Nieuwe dossiers die ik moet leren kennen.
Je bereid je erop voor door met mensen te praten die het gebied kennen. Vervolgens is mijn stelregel altijd: 'Gewoon aan het werk'. Dat past goed bij het Vlissingse; mouwen opstropen, aan de gang en niet te veel praten en dan leer je vanzelf voelen wat er beweegt in het gebied.'' Dat is wat de burgemeester de afgelopen tijd ook heeft gedaan. Veel tijd achter zijn bureau heeft hij niet doorgebracht.
Burgemeester Bas van den Tillaar
Indruk
De Vlissingse gemeenteraad is tevreden met Bas van den Tillaar. "We kunnen ons geen betere burgemeester wensen", vertelt Tamara Vork van de VVD. Alex Achterhuis van Partij Souburg-Ritthem zegt dat ze een goede band met hem hebben. 

Wonen in Vlissingen

Van den Tillaar verhuist binnenkort naar Vlissingen. Hij gaat samen met zijn vrouw en zoontje in hartje centrum wonen.