'Dit is uniek en gaan we nooit meer vergeten' (video)

'Dit is uniek en gaan we nooit meer vergeten' (video)
'Dit is uniek en gaan we nooit meer vergeten' (video) © Omroep Zeeland
Voetbal Stavenisse SPS
STAVENISSE - Koppositie
Tot zaterdag had Stavenisse de eerste zes duels gewonnen. Goed voor de gedeelde koppositie met Apollo'69 uit 's-Gravenpolder.
Kleine club
Stavenisse is een kleine club met ongeveer 150 leden. Normaal speelt het eerste helft anoniem mee in de vierde klasse. Dat is dit seizoen anders. "Dit is toch fantastisch", zegt oud-trainer Rien Smits. "De trainingen worden goed bezocht en de sfeer in de kantine is prima. De club zit weer in de lift." 
Jaco Kouwen
Jaco Kouwen © Omroep Zeeland
Beste eruit halen
Jaco Kouwen (foto boven) verzorgt samen met Johan Nachtegaal de trainingen. "Hier doe het voor", zegt Kouwen. "Je wilt het beste eruit halen als sportman. Dat is heel leuk, zeker met het kleinste clubje hier in de buurt."
Uniek
De derby tegen SPS uit Poortvliet wordt bezocht door zo'n honderd toeschouwers. De supporters langs de lijn genieten van de prestaties van Stavenisse. "Dit is echt uniek", zegt oud-speler Adrie Neele (foto onder). "Ik ben vanaf de beginperiode lid, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt." 
Adrie Neele
Adrie Neele © Omroep Zeeland

Beluister ook de radioreportage over de droomstart van Stavenisse

ITEM Voetbal Stavenisse SPS
Roze wolk
Na de nederlaag tegen SPS staat Stavenisse weer met beide benen op de grond. "We hebben eventjes op een roze wolk geleefd", zegt voorzitter Louis Wesdorp. "Maar dit gaan we nooit meer vergeten."
Nooit hoger dan zesde plaats
Stavenisse speelt sinds de herindeling bij de KNVB (jaren negentig) in de vierde klasse. De beste prestatie van de club is de zesde plaats in het seizoen 1999-2000.