Eis: cel voor stelen wallaby's en doodsbedreigingen

Eis: cel voor stelen wallaby's en doodsbedreigingen
Eis: cel voor stelen wallaby's en doodsbedreigingen © OZ Marcel Decraene
Wallaby
Wallaby © OZ
MIDDELBURG - Doodsbedreiging
De man heeft aan de rechter toegegeven dat hij zijn (inmiddels ex-) partner 'kapot zou maken als ze aan hun dochter zou komen'. Volgens de Officier van Justitie heeft de man tegen zijn toenmalige partner gezegd dat hij haar een 'kogel door de kop zou schieten', maar die uitspraak ontkent de verdachte.
Wapenbezit
In zijn huis in de gemeente Sluis zijn een pistool, een kogelgeweer en een stroomstootwapen gevonden. En bijbehorende munitie. Er lag ook een geladen wapen in huis. De verdachte verklaarde die wapens van een oom te hebben gekregen. Hij zei ze alleen te gebruiken om af en toe wat te schieten op blikjes en zo, en om mee te jagen.
Koikarpers
Koikarpers © OZ
Gestolen dieren
In Breskens heeft de man tien koikarpers gestolen. Een deel heeft hij teruggegeven aan de eigenaar, een ander deel is overleden. In Aalter (België) heeft hij drie wallaby’s gestolen. De eigenaar van de koikarpers eist bijna tienduizend euro schadevergoeding, de verdachte wil niet meer dan duizend euro betalen. 
Drugsbezit
De man wordt ook verdacht van drugsbezit. In zijn woning vond de politie onder meer 42 gram amfetamine en 67 LSD-zegels. Volgens de man waren die vooral voor eigen gebruik en handelde hij niet in drugs. Hij had naar eigen zeggen in die tijd een terugval in zijn verslaving. Inmiddels wordt hij behandeld en is hij niet meer positief getest op drugsgebruik.
Uitspraak
De rechtbank doet over twee weken uitspraak, op maandag 31 oktober.