Oosterschelde mooiste plek van Nederland? (video)

Oosterschelde mooiste plek van Nederland? (video)
Oosterschelde mooiste plek van Nederland? (video) © oz
© oz

Top 3

OOST-SOUBURG - Nederland kent 20 Nationale parken die meededen aan de wedstrijd van het Ministerie van Economische Zaken. Dertien van de parken zijn genomineerd door een jury. Het is nu aan de Nederlanders om via het internet te stemmen op hun favoriete park.

Hoge verwachtingen

Wilco Jacobusse van het Nationaal Park Oosterschelde heeft hoge verwachtingen van de wedstrijd en denkt dat het 'grootste en natste Nationale park van Nederland' voldoende in huis heeft om de prijs te winnen. De top 3 van de verkiezing valt in de geldprijzen. Jacobusse weet wel wat hij met dat geld wil doen als zijn natuurgebied wint.
nationaal park oosterschelde i1

Lage inwonertal

Vanwege het relatief lage inwonertal van Zeeland zou het aantal stemmen op het Zeeuwse park wel eens tegen kunnen vallen. Daarom is er op verschillende manieren beroep gedaan op mensen buiten de provincie die ook iets met de Oosterschelde hebben.
Toeristen
De Nederlandse Onderwatersportbond heeft bijvoorbeeld hun leden, waaronder veel Belgen, benaderd. Ook hebben verschillende toeristische instellingen een beroep gedaan op hun klanten om op de Oosterschelde te stemmen.  
© oz

300.000 euro

Voor de drie populairste parken ligt er ongeveer 3 ton per park klaar.  Wanneer de Oosterschelde prijzengeld wint, komen er volgens Jacobusse nog betere informatieborden en moderne apparatuur waarmee boven water gezien kan worden wat er zich onderwater afspeelt.

Stemmen

Er kan gestemd worden tot en met 31 oktober, 13.00 uur. Dat doe je via de site mooistenatuurgebied.nl
© oz