Omloop van Borsele richt zich alleen nog op vrouwen

Omloop van Borsele richt zich alleen nog op vrouwen
Omloop van Borsele richt zich alleen nog op vrouwen © OZ
Italiaanse Guarischi wint wegwedstrijd Omloop van Borsele
Italiaanse Guarischi wint wegwedstrijd Omloop van Borsele © Orange Pictures
foto: Orange Pictures
Elite vrouwen
De wedstrijd voor elite vrouwen blijft het hoofdonderdeel van het weekend. De profs rijden op vrijdag (21 april) een tijdrit en op zaterdag de wegwedstrijd. In het verleden wonnen toppers als Kirsten Wild, Marianne Vos en Leontien van Moorsel de Omloop van Borsele. Dit jaar was de Italiaanse Barbera Guarichi (foto) de sterkste.
Luik Bastenaken Luik
De Omloop van Borsele krijgt in 2017 concurrentie van de eerste dames editie van de klassieker Luik Bastenaken Luik. Die koers staat op de dag na de Bevelandse koers gepland. Voorzitter Arno Witkam denkt niet dat zijn wedstrijd daar veel problemen van hoeft te ondervinden. "De Omloop van Borsele heeft een goede naam opgebouwd. Daarnaast is het al eerder zo geweest dat er de dag na onze wedstrijd een andere koers gepland stond. Wij rekenen dan ook op een sterk deelnemersveld", is Witkam optimistisch. 
ITEM Omloop Borsele
Nations Cup
De junior vrouwen rijden in de Nations Cup wedstrijd een tijdrit en twee etappes in lijn. Dit jaar werd er voor het eerst een Nations Cup voor deze categorie georganiseerd.