Zeeland wordt wakker: Delta, slik en weer thuis

Zeeland wordt wakker: Delta, slik en weer thuis
Zeeland wordt wakker: Delta, slik en weer thuis © OZ
© OZ

Onvoldoende voor Delta

OOST-SOUBURG - Delta is het op één na minst duurzame energiebedrijf van ons land. De Zeeuwse energieproducent en -leverancier scoort in een rapport van vier milieu- en consumentenorganisaties het cijfer 3,7. Vorig jaar kreeg Delta nog een 4,4. Alleen Essent is nog vervuilender.
Modder op b-weg
Modder op b-weg © oz

Slik op de weg

Het heeft de afgelopen dagen weer geregend en dus gaan de boeren volop in de slag met de oogst van meer aardappels, koolsoorten en bieten. Met als gevolg dat er modder op de wegen achterblijft. Boeren moeten de weg schoonhouden, maar ondanks dat moeten weggebruikers extra alert zijn.
Lees verder: Pas op slik op de weg
© Omroep zeeland

Weer thuis

De vermiste Kimberley van den Elshout uit Kortgene is weer terecht. Het meisje van 15 is gistermiddag in goede gezondheid aangetroffen in een woning in Roosendaal. De politie verhoort haar over de omstandigheden waaronder ze verdween.
Baukje Stange
Baukje Stange © Omroep Zeeland

Het weer

De dag begint met wat zon, maar later trekt een storing met bewolking en enkele pittige buien over onze provincie. Daarbij kan onweer voorkomen. Het wordt 14 graden. Verder steekt een matige tot krachtige en bovendien vlagerige zuidwestenwind op.