Paardenstaarten geknipt bij opening ZRTI

Polman knippen
Polman knippen © Omroep Zeeland
Een locatie voor kankerpatiënten
Het ZRTI heeft de nieuwe huisvesting gebouwd samen met het Oncologie Centrum van ziekenhuis Bravis in Roosendaal. Patiënten krijgen op die manier zowel hun bestralingen als hun chemotherapie op één plek. Commissaris van de Koning in Zeeland Holman sprak in zijn openingswoord trots van een "Zeeuws exportproduct, waar we Brabant mee vooruit helpen."

Beter afstemmen

Zorgverleners van beide organisaties zeggen zo de zorg beter op elkaar te kunnen afstemmen en makkelijker gebruik te kunnen maken van elkaars kennis. Het nieuwe pand staat pal naast het ziekenhuis. De andere van het ZRTI is en blijft gevestigd in Vlissingen.
© Ilja Tuning / Omroep Zeeland
Toename patiënten
Het ZRTI heeft sinds medio 2014 een nevenlocatie in Roosendaal om patiënten uit Tholen, Goerree-Overflakkee en West-Brabant dichter bij huis te kunnen bestralen. Sindsdien is het aantal nieuwe patiënten met 11 procent toegenomen. Het aantal behandelingen groeit door. In 2015 verrichtte het ZRTI 888 behandelingen in Roosendaal, voor dit jaar worden daar 947 behandelingen verwacht.
Besparing van een miljoen
De opening van de vestiging in Roosendaal levert de zorgverzekeraars een jaarlijkse besparing van een miljoen euro op aan reiskosten van al die patiënten die voorheen vanuit Brabant naar Vlissingen moesten afreizen.

Afgeknipte paardenstaarten

De paardenstaarten die tijdens de opening zijn afgeknipt, worden overhandigd aan de Nederlandse Haarstichting. De stichting zamelt haar in voor vrouwen met borstkanker, die zelf niet de financiële middelen hebben om een pruik aan te schaffen.
© OZ