Zeeland wordt wakker: UCR, kandidatenlijst en Bløf

Zeeland wordt wakker: UCR, kandidatenlijst en Bløf
Zeeland wordt wakker: UCR, kandidatenlijst en Bløf © OZ
Bert van den Brink
Bert van den Brink © Omroep Zeeland

Tweede College in Zeeland

OOST-SOUBURG - Bert van den Brink, de nieuwe dean van University College Roosevelt (UCR) heeft goede hoop dat Campus Zeeland, en daarmee het tweede university college, er komt. "Alle neuzen staan op dit moment dezelfde kant op, het staat er een stuk beter voor dan de afgelopen jaren."
© ChristenUnie

Op de lijst

Willemien Treurniet uit Middelburg staat op de twintigste plek van de ontwerp-kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Ze is sinds 2010 gemeenteraadslid van de ChristenUnie en sinds 2014 fractievoorzitter in de gemeente Middelburg.
© Hans Dinkelberg / Flickr

Hamtoren

Bas Kennis, de gitarist en pianist van de Zeeuwse band Bløf, heeft de Hamtoren in Vleuten gekocht. Hij heeft 1,6 miljoen euro neergelegd voor het monument, meldt het AD. Het rijksmonument heeft veertien kamers verdeeld over zeven verdiepingen. Wat Kennis met al die ruimte gaat doen, is niet duidelijk.
Zonsopkomst
Zonsopkomst © Omroep Zeeland
foto: Cees van Vossen

Weer

Vandaag is het overwegend bewolkt met een aantal buien. De meeste buien worden in de middag verwacht. Lokaal kan een klap onweer voorkomen. Het wordt 13 graden bij een matige tot aan zee krachtige westenwind.