Stemmen op de minst tegenvallende presidentskandidaat (video)

Stemmen op de minst tegenvallende presidentskandidaat (video)
Stemmen op de minst tegenvallende presidentskandidaat (video) © OZ
Lauren Versagli brengt haar stem uit

Papierwerk

TERNEUZEN - Voordat dat lukt, moet er een hele papierwinkel ingevuld worden. "Ik heb mij in februari al aangemeld om te kunnen stemmen. Onlangs kreeg ik een e-mail waarin stond dat ik kon inloggen en het stembiljet kon downloaden. Uiteindelijk moest ik van alles printen en met de hand mijn stembiljet invullen. Dat, samen met wat andere ingevulde papieren, moet ik terug sturen naar Amerika", vertelt ze. 

'Stemmen is belangrijk'

Stemmen, ondanks dat je in het buitenland woont, blijft belangrijk vinden veel Amerikanen. "Het is één van onze fundamentele rechten. Een plicht, waarvoor mensen hebben gevochten. Dit is trouwens nog makkelijker ook", vindt Lauren Versagli. "Normaal sta je in een lange wachtrij bij het stemlokaal om je stem uit te brengen."
© OZ

Bijzondere verkiezing

Deze verkiezingen vindt Versagli erg bijzonder. "De kandidaten zijn opmerkelijk te noemen. Je hoort van veel mensen dat ze kiezen voor degene die het minst tegenvalt", vertelt ze. Zelf is ze republikein, maar stemmen op Trump 'no way'.

'We praten veel over de verkiezingen'

Met vrienden en familie in Amerika praat ze vaak over de verkiezingen. "Als we met elkaar bellen gaat het eigenlijk direct over het laatste nieuws rond de verkiezingen."