Zwembaden Terneuzen tot 2025 open

Zwembad Axel
Zwembad Axel © Omroep Zeeland
TERNEUZEN - Te veel sportgelegenheden
Dat de gemeente Terneuzen te veel sportgelegenheden heeft blijkt wel uit de cijfers. Twaalf voetbalaccommodaties, vijf buitenzwembaden, vijf boogschuttersaccommodaties, twee korfbalaccommodaties en ook nog een plek waar honkbal, hockey en atletiek beoefend kunnen worden. Dat zijn dan alleen nog maar buitenlocaties. Daarom moet er iets gebeuren en ligt er nu een plan van aanpak.
Onderzoek
Dat plan van aanpak bestaat onder andere uit het onderzoeken van zogeheten clustervorming. Dat houdt in dat er wordt gekeken welke sportaccommodaties kunnen worden samengevoegd. Het kan dat zijn dat twee voetbalverenigingen samen met één veld gaan doen. Of dat in één sportgebouw er verschillende sporten beoefend kunnen worden. Op die manier kan de gemeente dan gaan besparen.
ITEM toekomst sportvelden

Kosten

Want al die accommodaties kosten geld. De buitenzwembaden bijvoorbeeld. Axel, Zaamslag, Sas van Gent en Koewacht kosten samen op jaarbasis 750.000 euro. Toch wil de verantwoordelijk wethouder van sport, Jack Begijn, daar nog niet aan tornen. "Nee ik wil dat de zwembaden tot in elk geval 2025 open blijven." Zowel de coalitie als de oppositie lijkt dat plan voorlopig te steunen. Dus de zwemmers in de kernen hebben voorlopig nog niet het water aan de lippen staan.
Toekomst onzeker
Maar dat kan niet van alle sportaccommodaties gezegd worden. Want als één ding duidelijk is geworden bij de behandeling van het plan van aanpak dan is dat, dat er (te) veel accommodaties zijn waar te weinig gebruik van wordt gemaakt en wat veel kosten met zich mee brengt.