Cliënten Arduin beginnen restaurant in ziekenhuis (video)

Cliënten Arduin beginnen restaurant in ziekenhuis (video)
Cliënten Arduin beginnen restaurant in ziekenhuis (video) © OZ
cafetaria ADRZ Arduin

Achterstand

VLISSINGEN - Het ADRZ baatte het cafetaria voor de verbouwing van het ziekenhuis zelf uit, maar heeft er nu voor gekozen het uit te besteden aan Arduin. Het past in het plan van het ziekenhuis om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te helpen. Zo zijn de mensen die met elektrische autootjes bezoekers van de parkeerplaats naar de ingang rijden van de sociale werkplaats Orionis. 
Positief
Gasten die na hun ziekenhuisbezoek een kopje koffie kwamen drinken vinden het een goed initiatief dat verstandelijk beperkten het cafetaria uitbaten en hadden helemaal niet door dat het personeel een beperking heeft.
© OZ
ITEM: cafetaria Arduin
Buffet
Als over twee weken de definitieve inrichting komt, wordt het assortiment uitgebreid met warme gerechten. Nu is er geen mogelijkheid om de gerechten warm te houden. Daarnaast is de keuken ook nog niet helemaal klaar. De afzuigkap is nog niet aangesloten waardoor er nog niet gekookt of gebakken kan worden. 
Samenwerking
Het komt vaker voor dat verschillende zorginstanties samenwerken. Zo wordt ook het cafetaria in verzorgingshuis Ter Weel gerund door gehandicapten van 't Gors en koken cliënten van Tragel wel eens voor ouderen en runnen ze het het café van de kinderboerderij.