Plan: 240 huisjes en een hotel in het Nollebos

Plan: 240 huisjes en een hotel in het Nollebos
Plan: 240 huisjes en een hotel in het Nollebos © OZ
Sauna Thermen en Beauty Zeeland; één van de initiatiefnemers van bebouwing van het Nollebos.
Sauna Thermen en Beauty Zeeland; één van de initiatiefnemers van bebouwing van het Nollebos. © OZ

7000 handtekeningen

VLISSINGEN - Tegenstanders van het bouwen in het gebied achter de duinen van Vlissingen waren op voorhand al een protestactie begonnen. Ze wezen erop dat het Nollebos en het Westduin-park heel populair zijn bij wandelaars en sporters. De tegenstanders zamelden 7000 handtekeningen in en dat hele pakket is eind juni aangeboden aan burgemeester en wethouders.
Sauna
Het plan voor een hotel en 240 recreatiewoningen komt van familiepark De Kanovijver en sauna Thermen en Beauty Zeeland, die projectontwikkelaar Ecoparks opdracht gaven voor een ontwerp. De sauna verhuurt nu al een klein aantal vakantiewoningen op haar complex en wil graag uitbreiden.
Emoties
Wethouder John de Jonge van de Lokale Partij Vlissingen (LPV) snapt de emoties rond bebouwing. "Mijn eerste reactie, toen ik net begon als wethouder, was ook: Wie verzint zoiets? Maar we gaan dit plan serieus in behandeling nemen. De Vlissingse gemeenteraad heeft in 2006 een amendement aangenomen, die bebouwing van het Nollebos juist mogelijk moest maken."
ITEM Definitief plan Nollebos
Gemeenteraad
Volgens De Jonge zal het Vlissingse college van burgemeester en wethouders het plan van Ecoparks voor het Nollebos en Westduin binnenkort voorleggen aan de gemeenteraad. Hij verwacht niet dat er binnen enkele maanden een definitieve beslissing valt. "We gaan de komende maanden met elkaar afspreken hoe we die traject zorgvuldig gaan doorlopen."
Nollebos
Nollebos © OZ