Het gevoel van Vlissingen vastgelegd in een boek

Het gevoel van Vlissingen vastgelegd in een boek
Het gevoel van Vlissingen vastgelegd in een boek © OZ
Boek signeren
Boek signeren © OZ

Vlissingen

VLISSINGEN - Gerard van der Hoeven verzorgt sinds 2014 wekelijks de rubriek Blauwgeruite Ziel, met daarin verhalen over bijzondere gebouwen, mensen en gebeurtenissen uit de Vlissingse geschiedenis. 100 van deze verhalen zijn nu gebundeld in een boek. Het boek is geïllustreerd met foto’s uit de beeldcollectie van het gemeentearchief Vlissingen.
Eerste exemplaar
Het eerste exemplaar van het boek werd door de schrijver uitgereikt aan Chris van de Graaf Junior uit Rotterdam. Op de dag dat hij geboren werd in Vlissingen, in 1942, kwam zijn vader om het leven bij een van de vele bombardementen op Vlissingen.

Familiedrama

Zijn moeder werd dus moeder en weduwe op dezelfde dag. Het is een van de verhalen in het boek. Voor Van de Graaf heeft het vertellen van dit verhaal aan Van der Hoeven geholpen bij de verwerking van zijn familiedrama.
ITEM presentatie boek
Ongepolijst
Volgens een van de aanwezigen geeft het boek perfect het gevoel van Vlissingen weer: "Ruw, ongepolijst... maar wel eerlijk", zo liet hij weten. Gerard van der Hoeven heeft na afloop van de presentatie nog boeken gesigneerd. Nota bene op zijn verjaardag, maar dat vond hij geen enkel probleem.