Veiligheidsregio koopt hoofdkantoor

Veiligheidsregio koopt hoofdkantoor
Veiligheidsregio koopt hoofdkantoor © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Onderhandeld

MIDDELBURG - Waarnemend burgemeester Piet Zoon vroeg zich tijdens het algemeen bestuur van de veiligheidsregio af of de aankoopprijs van 2,1 miljoen nog verder naar beneden kon. Zo zou de politie volgens hem graag van het gebouw af willen. Jaco van Hoorn van de politie reageerde daarop dat er flink onderhandeld is over het bedrag en dat het bedrag pijn doet voor beide kanten. De politie verkoopt onder de waarde van het gebouw en het blijft het voor de VRZ een flinke uitgave. 

Parkeren

Toch is nog niet alles in kannen en kruiken als het gaat om de aankoop. Burgemeester Marcel Delhez van Noord-Beveland vroeg zich af of het gebouw wel genoeg parkeerruimte heeft om iedereen een plek te kunnen geven. Voor dat probleem wordt nog een oplossing gezocht. Zo wordt er mogelijk parkeerruimte in de buurt bij gehuurd.

Akkoord

Nu het algemeen bestuur van de veiligheidsregio akkoord is, kunnen de stappen voor de aankoop beginnen. Naast de aankoopsom investeert de VRZ een miljoen euro in het gebouw. De politie verlaat de ruimtes aan de Segeerssingel 10 en verplaatst naar het pand op nummer 8.