'De Foyer', al 15 jaar een studentenhuis plus (video)

'De Foyer', al 15 jaar een studentenhuis plus (video)
'De Foyer', al 15 jaar een studentenhuis plus (video) © oz
Foyer de Jeunesse

Opvang

VLISSINGEN - Eén van de bewoonsters is Demi de Best. Ze is naar de Foyer gekomen, omdat het thuis niet meer ging. Nu ze daar een eigen plek heeft met begeleiding van een coach, gaat het weer beter. Daardoor is ook het contact met haar ouders verbeterd en is ze druk met plannen maken voor de toekomst.

Extra's

Demi beschrijft de Foyer als een gewoon studentenhuis met iets extra's. "Dat extraatje zit in de begeleiding door een coach die samen met ons aan onze toekomst werkt. Verder heeft het alle kenmerken van een studentenhuis; van een gezamenlijke woonkamer tot rondslingerend wasgoed."

Plaats

De Foyer de Jeunesse aan de Walstraat bestaat uit drie verdiepingen waar jongeren wonen. Ze zijn tussen de 17 en 23 jaar. Het is een gevarieerde groep bewoners. Sommigen wonen er alleen en anderen hebben meer behoefte aan begeleiding. Na maximaal twee jaar vertrekken de bewoners weer.
© Omroep Zeeland

Geen indicatie

Jongeren kunnen er zonder indicatie terecht, maar er worden wel gesprekken gevoerd om te kijken of een potentiële bewoner er op zijn plaats is. De jongeren betalen huur voor hun kamer. De hulp wordt gefinancierd door gemeenten, woningcorporaties, onderwijs en de zorg.

Toekomst

Demi woont sinds maart in de Foyer. De toekomst ziet ze rooskleurig in met een studie, baan en een eigen huis. Ze mag nog een kleine anderhalf jaar in de Foyer blijven, maar ze weet niet of ze die tijd ook vol zal maken. Dat hangt er onder meer vanaf welke studie ze volgend jaar gaat doen en of dat te combineren is met Vlissingen.