OM eist in hoger beroep 9 jaar voor fatale steekpartij Middelburg

OM eist in hoger beroep 9 jaar voor fatale steekpartij Middelburg
OM eist in hoger beroep 9 jaar voor fatale steekpartij Middelburg © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Geen sprake van noodweer

DEN BOSCH - De rechtbank in Middelburg veroordeelde de man in 2014 al tot een celstraf van negen jaar. Het OM eiste toen zes jaar cel. Het OM zegt dat er bij de steekpartij geen sprake was van noodweer.

Fysiek aangevallen

Ter B. gaf tijdens de rechtszaak in 2014 aan dat hij de avond van de steekpartij langdurig was gepest door het slachtoffer en zijn vrienden. Volgens de verdachte had de jongen hem toen ook twee tot drie keer fysiek aangevallen. Hij ging na de uitspraak dan ook in hoger beroep.
Ontwikkelingsstoornis
Uit psychologisch onderzoek van Robert ter B. is gebleken dat hij kampt met een ontwikkelingsstoornis. Het OM zegt dat mee te nemen in haar strafeis, maar het feit dat de man met een mes op zak rondliep en de jongen op straat is neergestoken is voor het OM toch reden om negen jaar cel te eisen.

Neergestoken

De 19-jarige Dennis werd op 1 maart 2014 neergestoken. Ter B. vluchtte na de steekpartij naar een naburig café. Daar werd hij even later aangehouden door de politie. Het slachtoffer overleed later die nacht in het ziekenhuis in Goes.
De uitspraak wordt over twee weken verwacht.