Zeeland wordt wakker: strafeis van 9 jaar, blokjesbeeld en PvdA-strijd

Zeeland wordt wakker: strafeis van 9 jaar, blokjesbeeld en PvdA-strijd
Zeeland wordt wakker: strafeis van 9 jaar, blokjesbeeld en PvdA-strijd © OZ
© Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Negen jaar cel
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep negen jaar cel geëist tegen Robert ter B. uit Middelburg. De man van 54 wordt ervan verdacht dat hij in 2014 op de Turfkaai een jongen van 19 heeft doodgestoken.
Delta
Delta © OZ

Televisiestoring

Kabelleverancier Delta kampte met een storing bij de digitale televisie. Het beeld haperde hierdoor en er waren blokjes door het beeld te zien. Mensen die van analoge televisie gebruik maakten, hadden het probleem niet.
© Oliur Rahman (Unsplasf, free stock)

Slecht bereik

Klachten over de bereikbaarheid van mobiele telefonie komen vooral uit de grensstreek met Vlaanderen en uit kleinere kernen. Dat blijkt uit de eerste reacties op een enquête die Omroep Zeeland, samen met andere regionale omroepen en de NOS houdt.
© OZ

Zeeuw bij verkiezing PvdA

De lijsttrekkersverkiezing van de PvdA heeft een Zeeuws tintje gekregen. Gerard Bosman, tot 2002 lid van de Zeeuwse Provinciale Staten, heeft zich namens de groep Linksom! kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de sociaal-democraten.
Bui boven Middelburg
Bui boven Middelburg © Yvonne van Scheppingen, Middelburg
Foto: Yvonne van Scheppingen, Middelburg

Het weer
Vandaag worden wolkenvelden met soms ook enkele buien afgewisseld door zonnige momenten. Bij een meest matige wind, uit noord- tot noordwestelijke richting, wordt het maximaal 14 graden.