Kinderboerderij houdt hoofd boven water (video)

Kinderboerderij houdt hoofd boven water (video)
Kinderboerderij houdt hoofd boven water (video) © oz
Klepperhoeve jaar later
MIDDELBURG - Korten
In eerste instantie wilde de gemeenteraad de 120.000 euro subsidie in vier jaar tijd terugbrengen naar nul. Beheerder Millie Kooger zag het op dat ogenblik niet meer zitten: 'Ik dacht dat het gedaan was'.  Maar na verschillende acties en inspraakavonden werd er besloten om de kinderboerderij met 20.000 euro te korten. Van de subsidie moet de Klepperhoeve het onderhoud van de boerderij en de dieren en drie fulltime arbeidsplaatsen betalen. 
Lees ook: De Klepperhoeve gaat ten onder aan bezuiniging

Hulp
Om het subsidiegat op te vangen zijn er verschillende acties opgezet: Een Club van 50, waarin dieren voor 50 euro per jaar geadopteerd kunnen worden; uitbreiding van themadagen; en een café voor bezoekers. Ook is er hulp van buitenaf gekomen. De Lions-club en de Rabobank doneerden geld en andere bedrijven sponsorden goederen.

© oz
Samenwerking
De Klepperhoeve heeft ook samenwerking gezocht met ondernemers zoals Wilfred van Luijk die een supermarkt in Dirksland heeft. Hij adviseert de kinderboerderij bij het zoeken naar middelen en adopteerde een aantal kalfjes. 

Vastberaden


De komende vier jaar lijken nu financieel haalbaar voor de Klepperhoeve. Maar Wilfred van Luijk houdt een slag om de arm: ''Er komen ook weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er dan weer bezuinigd moet worden kunnen de afspraken gewoon weer teruggedraaid worden''. Maar Millie Kooger put moed uit wat er het laatste jaar voor elkaar is gekregen en blijft vastberaden: ''We gaan gewoon door. En we gaan het redden ook!''
© oz