Zeeland wordt wakker: Kooi, cameratoezicht en naald

Zeeland wordt wakker: Kooi, cameratoezicht en naald
Zeeland wordt wakker: Kooi, cameratoezicht en naald © oz
Voetbalkooi
Voetbalkooi © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - De voetbalkooi die aan de Mosselboomgaard in Zierikzee staat, krijgt een nieuwe plek. Dat heeft de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland donderdagavond besloten. De kooi wordt verplaatst naar het parkeerterrein aan de Scheldestraat.
Bewakingscamera
Bewakingscamera © OZ

Cameratoezicht op Schouwen-Duiveland

Het wordt makkelijker om op Schouwen-Duiveland cameratoezicht toe te passen. De gemeenteraad stemde donderdagavond met ruime meerderheid voor de komst van de camera's. Alleen de SP in de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland stemde tegen.
Sporenonderzoek steekpartij Vlissingen
Sporenonderzoek steekpartij Vlissingen © HV Zeeland

Derde verdachte

De politie heeft nog een verdachte aangehouden in het onderzoek naar het steekincident aan het Bellamypark van afgelopen zondag. Het gaat om een man van 25 uit Vlissingen. Kort na het incident werden twee mannen opgepakt. Eén van hen is geen verdachte meer in het onderzoek.
© Marc van Dam / Omroep Zeeland

Kinderburgemeester

Juliëtte van de Giessen (11) uit Bruinisse is geïnstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland. Ze wil een dag organiseren voor de kinderen van Schouwen-Duiveland die naar het voortgezet onderwijs gaan.
© Stefan Daane / Omroep Zeeland

'De naald' verdwijnt

Het kunstwerk Open Zuil verdwijnt van de boulevard in Vlissingen. Volgens de gemeente is het niet meer veilig om het roestvrij stalen ontwerp te laten staan. "Met oog op het komende stormseizoen wordt het kunstwerk dinsdag verwijderd", laat de gemeente weten.
Het weer
Eerst komt lokaal nog mist voor. Later vandaag wisselen wolken en de zon elkaar af en valt lokaal een bui. De wind is zwak tot matig en veranderlijk en het wordt 12 of 13 graden.