Zeeuwse tomatengin niet alleen om te drinken (video)

Zeeuwse tomatengin niet alleen om te drinken (video)
Zeeuwse tomatengin niet alleen om te drinken (video)
oz
oz

Oosterscheldewater

BERGEN OP ZOOM - De twee chefs deden dat naar aanleiding van de presentatie van een nieuwe Zeeuwse tomatengin. Deze gin wordt gedistilleerd in Bruinisse en bestaat verder uit zwarte tomaten en gezuiverd Oosterscheldewater. 
Koken tomatengin

Spannend

Volgens Rutger van der Weel is gin "eens iets anders dan wijn" waar al eeuwen mee wordt gekookt. Koken met gin maakt de gerechten spannender volgens de sterrenchef, omdat het alcoholpercentage hoger ligt dan bij wijn. Waardoor het eten krachtiger wordt. 

Zeekraal

Koken met sterke drank bevalt Van der Weel zo goed dat hij het inmiddels ook in zijn eigen restaurant toepast in combinatie met onder andere zeekraal. 

Textiel

De tomatengin is een idee van Alfred Sandee en Léon Meijers. De lancering van de gin is voor beide heren nieuw. Tot twee jaar terug had Sandee nog een notenbedrijf en zat Léon nog in de textiel. Maar dat stond hun niet in de weg om hun idee door te zetten. 

Concurrentie

De ondernemers zien het niet als een probleem dat er al tientallen verschillende gin's te koop zijn in Nederland. Volgens hen is het nieuwe Zeeuwse drankje zowel een aanrader voor de beginnende als de meer ervaren gin-drinker. 
Zeeuwse tomatengin

Zeeuwse gin

Het is overigens niet de eerste Zeeuwse gin die verkocht wordt. Eerder al is de Dutch Rose gin ontwikkeld door Petra de Boevere uit Sluis.