Oemoemenoe verrast nummer twee van Nederland (video)

Oemoemenoe verrast nummer twee van Nederland (video) © Miriam Wasterval
Samenvatting-Oemoemenoe---The-Dukes-ZNO161022FV

Op en neer

MIDDELBURG - Oemoemenoe nam door een benutte penaltykick van Joey Luitwieler de leiding. The Dukes ging daarna over de thuisploeg heen met een try, maar via opnieuw een penaltykick van Luitwieler werd het in de beginfase 6-5. Door een try en de daarna benutte conversie van The Dukes pakte de ploeg uit Den Bosch een voorsprong van 6-12. Maar nog voor rust scoorde Mykele Webster voor Oemoemenoe een try en joeg Luitwieler de conversie tussen de palen en was de voorsprong opnieuw voor de thuisploeg. Quinten van Dijk scoorde daarna vijf punten voor Oemoemenoe en Luitwieler en zorgde voor de 20-12 ruststand door de conversie raak te schieten.
Oemoemenoe Rugby Peter de Lange
Oemoemenoe Rugby Peter de Lange © Orange Pictures
Luitwieler
Ook in de tweede helft ging het spelbeeld op en neer. Net na de onderbreking kwam The Dukes terug tot 20-19 na scores uit een try en een conversie. Net als in de eerste helft pakte Oemoemenoe weer een voorsprong na een try van Webster en Luitwieler schoot de conversie binnen. Via Yedney America, die een try scoorde en Luitwieler die de conversie benutte, werd het 34-19. Het slotakkoord was ook voor Luitwieler, hij scoorde nog een penaltykick en zette de eindstand op 37-19.

Joey Luitwieler: "We hebben vandaag clubhistorie geschreven"