Zeeland wordt wakker: Pleegouders, natuurgebied en filmmaker

Zeeland wordt wakker: Pleegouders, natuurgebied en filmmaker
Zeeland wordt wakker: Pleegouders, natuurgebied en filmmaker © OZ
infoavond pleegouders Juvent
infoavond pleegouders Juvent © OZ

Pleegouders

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse jeugdzorgorganisatie Juvent heeft het afgelopen jaar 75 nieuwe pleeggezinnen geregistreerd. Dat is het gevolg van een gerichte campagne. Ondanks dat er nu 500 pleeggezinnen staan ingeschreven, blijven er nog nieuwe opvangadressen nodig, vooral voor kinderen vanaf negen jaar en voor pubers. Daarom houdt Juvent komende maand informatiedagen in Middelburg, Terneuzen en Goes.
© oz

Vertrouwen

Wilco Jacobusse van het Nationaal Park Oosterschelde heeft er vertrouwen in dat zijn park op 31 oktober in de top 3 van Mooiste Natuurgebieden van Nederland komt. Tot die datum kan er via internet gestemd worden. Voor de 3 winnaars ligt er een prijzenpot van 300.000 euro klaar. Jacobusse gelooft in de kracht van de Oosterschelde.
BUL Nationaal Park Oosterschelde
© OZ

Buren

De van oorsprong Zeeuwse filmmaker Marnix Haak sluit zich een jaar lang vrijwillig op in de Amsterdamse Javastraat. Haak woont in deze straat en wil zijn buren beter leren kennen. Als filmmaker wil hij de verhalen van de straat, de bewoners, hun gebruiken, beslommeringen en hun gang van zaken vertellen. Daarom maakt hij elke dag een filmpje dat hij op internet zet. Hij merkt nu al dat het project z'n vruchten afwerpt.
BUL Film Marnix Haak
© Corjan Hoogerheide, Veere (foto: OZ
(Foto: Corjan Hoogerheide, Veere)

Weer

De dag start bewolkt en nevelig. De bewolking blijft de hele dag hangen. Pas tegen de avond komt de zon af en toe aan bod. Er staat weinig wind, de maximumtemperatuur ligt rond de 12 graden.