'Ik liet de rekeningen gewoon in de brievenbus zitten' (video)

'Ik liet de rekeningen gewoon in de brievenbus zitten' (video)
'Ik liet de rekeningen gewoon in de brievenbus zitten' (video) © OZ
Woningbouwvereniging kiest budgetcoach quote Tijn2

Proef

ARNEMUIDEN - De woningbouwvereniging biedt huurders met een huurschuld hulp aan van een budgetcoach. Dat werkt beter dan alleen maar incasso's of een deurwaarder sturen, zo blijkt uit een proef.
Lees ook: Woningbouwvereniging zet nu budgetcoach in bij huurschuld

Brievenbus


Administratie doen is niet echt zijn ding, zegt Tijn Buijs. Hij besteedt zijn aandacht liever aan andere zaken. Buijs opende een half jaar lang zijn brievenbus niet.

Die stapel post werd steeds groter

Er ontstonden schulden, duizenden euro's. Ondanks dat hij zich realiseerde dat iets niet goed ging, vroeg hij niet om hulp. "Je denkt steeds, dit kan iedereen, dit moet ik toch ook kunnen. Intussen wordt die stapel post steeds groter, en dan wordt het steeds moeilijker om daar door heen te gaan, je stelt het uit".

Beslag op salaris

Toen er een beslag gelegd werd op zijn salaris, realiseerde hij zich dat iets moest gebeuren. Hij schakelde een budgetcoach in, die hij persoonlijk kende. Dat gaf meteen opluchting.
Woningbouwvereniging kiest budgetcoach quote Tijn

Opluchting en rust

Samen met de budgetcoach werd een onterechte belastingaanslag teruggedraaid. En er werd een plan op maat voor hem gemaakt. Vaste lasten worden nu automatisch afgeschreven, geldzorgen over hoe hij de maand moest rondkomen verdwenen. Er kwam opluchting en rust. 
Woningbouwvereniging kiest budgetcoach quote Tijn

Huis kopen

Nu rest alleen de studieschuld nog. En wat een jaar geleden onmogelijk leek: hij overweegt nu een huis te kopen. De budgetcoach houdt hij voorlopig aan. "En ja: Ik betaal haar op tijd."