Woningbouwvereniging zet nu budgetcoach in bij huurschuld (video)

Woningbouwvereniging zet nu budgetcoach in bij huurschuld (video)
Woningbouwvereniging zet nu budgetcoach in bij huurschuld (video) © OZ
Woningbouwvereniging kiest budgetcoach Van Mal

Toenemen

ARNEMUIDEN - De woningbouwvereniging ziet het aantal huurders met huurachterstand toenemen. Het kost de vereniging veel inspanning om dit op te lossen, zegt bestuursvoorzitter Louis van Mal.
Twee consulten
Huurders met huurachterstand kunnen, als ze dat willen, gebruik maken van de diensten van een budgetcoach. De woningbouwvereniging betaalt twee consulten. Als de huurder meer consulten wil, zijn die kosten voor eigen rekening.

Nieuwe aanpak

Merijn Nuijten uit Nieuwdorp is die budgetcoach. "Dit is een totaal nieuwe aanpak. Sommige mensen willen niet betalen, maar er zijn er ook veel die het niet kunnen. Die het overzicht zijn kwijtgeraakt. De menselijke benadering werkt beter. "
Woningbouwvereniging kiest budgetcoach quote Merijn

Overzicht te houden

"Mensen met huurachterstanden zijn mensen zoals u en ik", stelt Nuijten. "Steeds meer mensen die door ziekte, scheiding of doordat ze zonder werk kwamen te zitten in financiële moeilijkheden kwamen." 

Clavis

Behalve woningbouwvereniging Arnemuiden maakt ook woningbouwvereniging Clavis in Terneuzen gebruik van Nuijten's diensten. "Clavis werkt nog iets preventiever. Wanneer de jaarlijkse huurverhoging komt, biedt ze de huurders de mogelijkheid aan om een gesprek met mij aan te gaan."