Rogier Veenstra nieuwe trainer Zeelandia Middelburg (video)

Rogier Veenstra nieuwe trainer Zeelandia Middelburg (video)
Rogier Veenstra nieuwe trainer Zeelandia Middelburg (video) © Omroep Zeeland
Veenstra-trainer-Middelburg-ZNO161024MT
MIDDELBURG - Geheim
Veenstra is al drie jaar assistent-trainer bij Zeelandia Middelburg en heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit hoofdtrainer te willen worden bij de club. "Maar ik had niet verwacht dat dit al het geval zou zijn na zeven wedstrijden. Ik ben natuurlijk wel heel trots."
Wennen
Afgelopen weekend stapte Mart van Bree op als hoofdtrainer. Er was geen klik tussen de trainer en de spelersgroep. Erik Malcorps, bestuurslid technische zaken, vond het vertrek van Van Bree onverwachts. "Ik had wel gehoord dat het rommelde. De groep moest erg aan zijn stijl wennen. Dat ligt deels aan de trainer, maar ook aan de spelersgroep."
Doelstelling
De start van Zeelandia Middelburg in de competitie was niet denderend. De club degradeerde uit de eerste klasse en staat nu -een klasse lager- op de achtste plaats. Dat is niet waar Veenstra aan het eind van de rit wil staan. "Deze week ga ik in gesprek met de spelersgroep en zal daar een doelstelling uitrollen. Maar we willen sowieso hoger staan dan de achtste plek." 
Rogier Veenstra is de nieuwe hoofdtrainer van Zeelandia Middelburg
Rogier Veenstra is de nieuwe hoofdtrainer van Zeelandia Middelburg © Omroep Zeeland
Beoordeling
Veenstra maakt in ieder geval dit seizoen af als hoofdtrainer. "Of we daarna met elkaar doorgaan, weet ik nog niet. Niemand heeft mij als hoofdtrainer nog een wedstrijd of training zien coachen. Laat mij eerst maar beoordeeld worden en dan kunnen we kijken of we langer doorgaan." Zondag zit Veenstra voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank in de competitie. Zeelandia Middelburg speelt dan een thuiswedstrijd tegen Madese Boys.