Garnalenkotter nog voor het duikseizoen onder water

garnalenkotter TS7
garnalenkotter TS7 © OZ

Verzekering

THOLEN - Eerder was het bezwaar nog dat de NOB kampte met geldtekort, maar dat werd opgelost door een crowdfundingsactie. Dus leken alle seinen op groen, maar toen gooide de verzekering roet in het eten. Er waren namelijk problemen met de aansprakelijkheidsverzekering. Maar die zijn volgens de NOB nu opgelost.

Asbest en vergunning

Nu dat geregeld is, moet er nog gekeken worden of er geen asbest in het schip zit en dan moet er een vergunning komen voor het afzinken. Het schip wordt binnenkort naar Tholen verplaatst, waar het wordt geprepareerd voor het afzinken. De verwachting is dat het schip volgend jaar mei als duikwrak op de bodem ligt.

Andere locatie

Eerder waren Sint-Annaland en Strijenham de voorkeurslocaties, maar daar zouden te veel beperkingen gelden en te veel risico's zijn voor andere gebruikers van de waterweg. Het schip wordt daarom nu op een andere locatie afgezonken: duikplaats de Bergsediepsluis, aan de Thoolse kant van de Oesterdam. 

Keuze

Rijkswaterstaat heeft meegedacht over de keuze deze locatie en voorziet geen problemen. Ook de gemeente Tholen ziet deze locatie wel zitten. Daarom heeft het dagelijks gemeentebestuur hiervoor eerder al 2500 euro beschikbaar gesteld aan de NOB.