Zeeland wordt wakker: Kamp, kust en koekjes

Zeeland wordt wakker: Kamp, kust en koekjes
Zeeland wordt wakker: Kamp, kust en koekjes © OZ
Minister Kamp
Minister Kamp © OZ

Kamp gaat zijn best doen

OOST-SOUBURG - Minister Kamp van Economische Zaken gaat serieus op zoek naar geld om de Zeeuwse economie te stimuleren. Dat zei de minister dinsdagavond tegen de Tweede Kamer, die hem verweet niet genoeg te doen voor Zeeland. In het eerste kwartaal van 2017 komt hij met een voorstel.
Annemiek Jetten
Annemiek Jetten © OZ

Burgemeester

Burgemeester Annemiek Jetten gaat Sluis verlaten. Ze wordt de nieuwe burgemeester van Vlaardingen, een stad met zo'n 71.000 inwoners.
Kustbebouwing
Kustbebouwing © OZ

Kustpact

Meer bouwen aan de kust of juist niet. Die discussie steekt de komende tijd weer op nu minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) voorlopige afspraken heeft gemaakt over wat er wel en niet moet kunnen worden gebouwd op het strand en in de duinen.
Stroopwafels
Stroopwafels © OZ

Stroopwafels

De scouting in Kapelle heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichting. Een jongen verkoopt huis-aan-huis stroopwafels in het dorp, en zegt dat de opbrengst voor de scouting Ridder van de Maelstede is. Maar die weet van niets.
Zeeuwse trekpaarden op een mistige ochtend bij 's-Heerenhoek
Zeeuwse trekpaarden op een mistige ochtend bij 's-Heerenhoek © Piet Grim uit 's-Heerenhoek

Weer

Het is eerst bewolkt en nevelig. In de loop van de dag wordt het zicht beter en breekt de zon van tijd tot tijd door. Bij een zwakke tot matige zuidenwind wordt het rond de 14 graden.