Werk aan 'gevaarlijkste weg' Molendijk van start

Werk aan 'gevaarlijkste weg' Molendijk van start
Werk aan 'gevaarlijkste weg' Molendijk van start © OZ
© OZ

Bocht

OUD-VOSSEMEER - In de weg zit een flauwe bocht waar veel auto-ongelukken zijn gebeurd, soms met dodelijke afloop. Bij een inventarisatie van de ANWB kwam de Molendijk vorig jaar naar voren als de meest onveilige weg van Zeeland. Ook RTL bestempelde de weg als de gevaarlijkste straat.

Nieuw asfalt

Je mag nog maar zestig kilometer per uur op de Molendijk. Verder wordt de belijning aangepakt en er komen snelheidsremmers. Ook krijgt de weg nieuw asfalt en wordt de berm naast de rijbaan opgehoogd en gelijkgetrokken met de weg.

Donker

In de bochten komen nieuwe reflectorschilden. Dat moet zorgen voor een betere zichtbaarheid van de bochten in het donker. De maatregelen kosten in totaal ongeveer drie ton.

Werkzaamheden

De werkzaamheden duren nog tot en met 9 november 2016. Volgens gedeputeerde Harry van der Maas wordt de weg wordt zó ingericht, dat deze uitnodigt om ook daadwerkelijk 60 kilometer per uur te gaan rijden.

Bewustwording

"Weggebruikers moeten beter zien en snappen dat ze op een bochtig tracé rijden", legt Van der Maas uit. "Op die manier stimuleren we ook de bewustwording van weggebruikers. Want die moeten uiteindelijk hun gedrag aanpassen en langzamer gaan rijden, om nog meer ongelukken te voorkomen."

Omleiding

Om het werk uit te voeren, zijn Molendijk, Mareweg en Hiksedijk tijdelijk afgesloten tussen Oud-Vossemeer en de Kreekweg. Verkeer wordt omgeleid via Sint Annaland en Poortvliet. De omleiding wordt aangegeven met gele borden.

Fietspad

Om de Molendijk nog veiliger te maken, wil de Provincie ook een vrij liggend fietspad realiseren langs de weg. De grondverwerving hiervoor loopt nog. Enkele grondeigenaren willen de grond die nodig is voor het fietspad niet verkopen. Daarom overweegt de provincie nu om een onteigeningsprocedure tegen hen te beginnen.

Rondweg

Op termijn wil de provincie een rondweg aanleggen, maar dat is volgens Van der Maas een kwestie van lange adem. "We onderzoeken nu samen met gemeente Tholen en het waterschap of zo'n rondweg haalbaar is en wat het beste tracé is."