Zeeland wordt wakker: bomen, biobased en een nieuwe ploeg

Zeeland wordt wakker: bomen, biobased en een nieuwe ploeg
Zeeland wordt wakker: bomen, biobased en een nieuwe ploeg © OZ
A58
A58 © OZ

Boos

OOST-SOUBURG - De organisatie van netwerkbeurs Goes is niet blij met de werkzaamheden aan de A58. Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de snelweg op de dagen dat de beurs in de Zeelandhallen gehouden wordt.
Biobased Bru
Biobased Bru © OZ

Biobased

De picknickplaats op de Grevelingendam bij Bruinisse is omgevormd tot een schoolvoorbeeld van biobased bouwen: er is gebruik gemaakt van duurzaam en gerecycled materiaal zoals lantaarnpalen van biomassa.
© OZ

Primeur voor Zuidzande

De primeur is voor de Kustschool in Zuidzande. De kinderen daar zijn de eersten in Zeeland die werken volgens het International Primary Curriculum, dat is een vorm van thematisch onderzoek waarbij de eigen inbreng van de leerlingen centraal staat
Davy Gunst
Davy Gunst © Omroep Zeeland

Nieuwe ploeg

Wielrenner Davy Gunst uit Yerseke rijdt volgend seizoen voor Anpost Chainreaction, dat is een Ierse ploeg die zijn thuisbasis in België heeft en uitkomt op continentaal niveau. Wielerlegende Sean Kelly is een van de managers. 
Ronald van 't Hul
Ronald van 't Hul
Foto: Ronald van 't Hul, Lewedorp

Weer
Vanochtend overheerst bewolking en plaatselijk hangt er mist. Vooral vanmiddag is er ruimte voor de zon. Het blijft droog, vanmiddag wordt het 14 tot 16 graden en er steekt een matige zuidwestenwind op.