Deze Amerikaanse Zeeuw kan niet stemmen voor Trump of Clinton (video)

Deze Amerikaanse Zeeuw kan niet stemmen voor Trump of Clinton (video)
Deze Amerikaanse Zeeuw kan niet stemmen voor Trump of Clinton (video) © OZ
Joseph Resovsky kan niet stemmen

Problemen

MIDDELBURG - Hij woont al zeventien jaar in Nederland, waarvan twaalf in Middelburg. "Drie keer eerder heb ik vanuit hier dus al mijn stem kunnen uitbrengen. Door computerproblemen bij de staat New York krijg ik nu mijn stembiljet niet. Ik heb gebeld en daar kwamen ze tot de conclusie dat alles goed in de computer staat. Als ik het invul op mijn laptop, dan zegt het systeem dat het niet duidelijk is of ik bij het ingevulde adres hoor."
Digitaal of per post
De afgelopen jaren kreeg Resovsky een stembiljet per post thuis. Die vulde hij in en stuurde hij terug naar Amerika. "Ze vroegen mij deze keer of ik mijn stem digitaal of per post wilde uitbrengen. Via de computer leek mij dan toch iets handiger. Met post als back-up. Maar nu kan ik dus niet stemmen via de computer, maar ook via de post heb ik nog niks gezien. Zo frustrerend."
© OZ

Rare kandidaten

Resovsky is democraat, maar geen fan van Hillary Clinton. "Ik vertrouw haar niet. En Trump nog minder. Uiteindelijk komt het erop neer dat ik toch voor haar zal stemmen, ondanks dat ik niet helemaal achter haar sta. Je hoort trouwens veel Amerikanen zeggen dat ze deze verkiezingen tegen iemand stemmen. Ze kiezen dan bijvoorbeeld voor Hillary Clinton, omdat ze tegen Trump zijn. 
Volgen 
Door het tijdsverschil is het niet altijd makkelijk de ontwikkelingen te volgen. "Op 8 november blijf ik de hele nacht wakker. Voor de afgelopen debatten heb ik dat niet gedaan. Ik volg de Amerikaanse politiek op de voet via verschillende sites. Mijn favoriete is fivethirtyeight.com." 

Professor

Resovsky is docent aan de University College Roosevelt. Samen met zijn vrouw en dochter woont hij ruim twaalf jaar in Middelburg.