Kats krijgt een 3,2 voor mobiele bereikbaarheid (video)

Kats krijgt een 3,2 voor mobiele bereikbaarheid (video)
Kats krijgt een 3,2 voor mobiele bereikbaarheid (video)
Eind bereikbaarheidsonderzoek 2

Kats bellen

KATS - In Kats lopen opvallend veel mensen buiten hun huis te bellen. Voor veel mensen is het mobiele bereik binnen gewoon te slecht. Lotte Appeldoorn woont in Kats en loopt ook over straat op zoek naar bereik. Volgens haar is het bereik is heel wisselend. "Binnen tien minuten gaat het van een naar drie streepjes en weer terug." Al heeft ze wel een paar hoekjes in huis waar het soms lukt, als ze heel stil blijft staan.
Zoektocht
Ook Trijnie Cappetijn uit Kats kent de problemen. Ze flyert in het dorp omdat haar kat al een paar dagen niet thuis is gekomen. Ze heeft haar mobiele telefoonnummer bewust niet op de flyer gezet. "Dat heeft toch geen zin, want je kan geen gesprek voeren", legt ze uit. Alleen sms'jes komen geregeld door.
© Omroep Zeeland

Vakantie

Markus Merting heeft een eigen bedrijf in Kats en denkt dat hij door zijn slechte mobiele bereikbaarheid zelfs inkomsten misloopt. Hij begrijpt niet waarom het mobiele bereik in het dorp zo slecht is. "Ik was op vakantie in Indonesië en midden in de jungle had ik tot mijn stomme verbazing volop bereik en ik kon gewoon bellen." Thuis heeft hij dat niet. "Het is voor mij echt onbegrijpelijk dat dit in Nederland speelt, in een van de rijkste landen ter wereld!"