Bomen en bijen bij picknickplaats Bruinisse (video)

Bomen en bijen bij picknickplaats Bruinisse (video)
Bomen en bijen bij picknickplaats Bruinisse (video) © OZ
Biobased Bruinisse

BRUINISSE - — Harry van der Maas (@HarryvdMaas)
">
Biobased
Biobased bouwen is een manier van bouwen die zich richt op het gebruik van volledig hernieuwbare grondstoffen. De picknickplaats bij Bruinisse laat zien wat dat betekent. Zo staat er een bankje dat gemaakt is van grasvezels. Ook zijn er lantaarnpalen en vangrails van biomassa geplaatst. 

Klimaattop

De heropening viel samen met de Nationale Klimaattop in Rotterdam. Daar kreeg staatssecretaris Dijksma een boom aangeboden, die door directeur Jan Hendrik Dronkers van Rijkswaterstaat naar Bruinisse werd gebracht. Ook werden twaalf ratelpopulieren en honderd duindoorns geplant. Hij werd daarbij geholpen door verschillende kinderen. Die kregen ook een uitleg over de picknickplaats en het bijenhotel dat vlakbij is neergezet.
Biobased bankje
Biobased bankje © OZ
Boomfeestdag
Om alles voor elkaar te krijgen heeft Rijkswaterstaat samengewerkt met Staatsbosbeheer, de Provincie Zeeland en verschillende ondernemers. De Stichting Nationale Boomfeestdag was aanwezig om het startschot te geven voor hun jubileumjaar. De stichting bestaat namelijk zestig jaar. De feestelijke boomfeestdag staat gepland voor 22 maart 2017.