Zeeland blijft staan op negen Michelinsterren (video)

Zeeland blijft staan op negen Michelinsterren (video)
Zeeland blijft staan op negen Michelinsterren (video) © OZ
Michelinsterren

Restaurants

OOST-SOUBURG - De Kromme Watergang in Slijkplaat en Inter Scaldes in Kruiningen behouden hun twee sterren. Ook bij de overige sterrenrestaurants in Zeeland zijn geen veranderingen te noteren. De vijf restaurants met één ster zijn: Spetters in Breskens, in Cadzand-Bad restaurant Pure C, in Koewacht is dat ’t Vlasbloemeken, in Sluis La Trinité en het Katse Veer in Wilhelminadorp.

Kaartje met Zeeuwse Michelinsterren

Schutte en Van der Kleijn
Naast de restaurants in Zeeland zijn er nog twee Zeeuwse chefs die hun sterren behielden. Sidney Schutte uit Nieuwland kookt bij Librije's Zusje in Amsterdam en mag zijn twee sterren nog een jaar voeren. Ook Marcel van der Kleijn uit Sint Philipsland, die bij Calla's in Den Haag achter de kachel staat behoudt zijn ster.
Haute cuisine
De Michelinster is de bekendste onderscheiding van de haute cuisine. Restaurants met een goede keuken en een correcte bediening krijgen een vermelding in de befaamde gids van bandenfabrikant Michelin. De eerste Nederlandse Michelingids kwam uit in 1905. De Michelinsterren zijn voor het eerst in 1926 uitgedeeld.