Van 10 naar 20.000 reparaties per week (video)

Van 10 naar 20.000 reparaties per week (video)
Van 10 naar 20.000 reparaties per week (video) © omroep zeeland
Grootste reparatiepunt
GOES - Eén miljoen
Vorig jaar werd het aantal van 925.000 reparaties per jaar bereikt en dit jaar tikt het bedrijf de 1 miljoen aan. Van stofzuigers tot smartphones. Daarmee zijn ze de grootste speler in de Benelux. Het bedrijf repareert de apparaten voor concerns als MediaMarkt en Bol.com. Vandaag de dag draait Zes een omzet van 20 miljoen euro per jaar en staan er ruim 200 werknemers op de loonlijst.
Defecte apparaten
Die 1 miljoen defecte apparaten uit de Benelux belanden allemaal in Goes, maar niet alles wordt hier gerepareerd. Ongeveer 15 procent, dus 150.000 reparaties per jaar voert Zes zelf uit. Voor de andere 850.000 elektronicaproducten verzorgt het bedrijf wel de logistiek.
200 camera's
In het bedrijfspand van Zes hangen zo'n 200 camera's. Enerzijds voorkomen die camera's interne diefstallen, anderzijds zorgt het voor bewijsmateriaal. Bijvoorbeeld als iemand beweert een smartphone ter reparatie te hebben toegestuurd, terwijl het doosje leeg was.
Grootste reparatiebedrijf 2

Dertig jaar

Het Goese bedrijf Zes viert vandaag haar dertig jarig bestaan. Vader Willem de Ruiter begon ooit met het verkopen van televisies, radio's en koelkasten. Toen dat wat minder liep, stortte hij zich op het repareren van elektronicaproducten. Met tien reparaties per week verdiende hij destijds zijn boterham.
© omroep zeeland
Opvolging
Vader De Ruiter die het bedrijf opzette, overleed in 2004. Twee van zijn drie zonen namen de Zeeuwse Electro Service over. De deur voor opvolging staat in de toekomst ook weer open voor de nieuwe generatie de Ruiter. Er zijn vier potentiële kandidaten. "Af en toe snuffelen ze al aan het bedrijf", zegt William de Ruiter. "We kunnen ze niet verplichten om bij ons te komen werken, maar het zou natuurlijk wel leuk zijn."