Zeeland wordt wakker: steekpartij Emergis, Waterdunen en Thoolse Koerd

Zeeland wordt wakker: steekpartij Emergis, Waterdunen en Thoolse Koerd
Zeeland wordt wakker: steekpartij Emergis, Waterdunen en Thoolse Koerd © oz
© Provicom

Steekpartij bij Emergis

OOST-SOUBURG - Bij een steekpartij op het terrein van Emergis in Kloetinge is donderdagmiddag een cliënt met een mes neergestoken. Volgens een woordvoerder van Emergis is het slachtoffer met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht, maar inmiddels buiten levensgevaar.
© oz

Waterdunen

De gemeenteraad van Sluis weigert structureel mee te betalen aan het beheer van Waterdunen. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Bij het project is nu nog een tekort van 3,7 miljoen euro. 
© EenVandaag

Van Tholen naar Irak

Goran uit Tholen wilde met eigen ogen de strijd tegen IS in Irak zien. Daarom pakte hij zijn auto en reed hij in drie dagen naar de Iraakse stad Mosul. Dat blijkt uit een reportage van journalist Hans Jaap Melissen voor het televisieprogramma EenVandaag.
Sjors Riddersma
Sjors Riddersma © OZ

Judoka in Tokio

Een kans van één op drie geeft Sjors Riddersma uit Middelburg zichzelf. Samen met Michael Korrel en Simeon Catharina zal hij moeten gaan uitvechten wie in de klasse tot 100 kilogram mee zal gaan doen aan de Olympische Spelen in Tokio.
Het weer
Het is een geheel bewolkte dag. Op een heel klein beetje motregen na blijft het droog. Er staat een matige zuidwesten- tot westenwind en vanmiddag wordt het 15 graden.