Wilfried de Jong koopt tolkaartje met een boek

Wilfried de Jong koopt tolkaartje met een boek
Wilfried de Jong koopt tolkaartje met een boek © YouTube
© YouTube

'Half tankje'

WESTERSCHELDETUNNEL - "Onderweg keek ik naar m'n benzine en dacht ik: daar zit niet meer zoveel in. Een half tankje nog. Dus ik moet even gaan tanken", zei Wilfried de Jong in het radioprogramma Zeeland komt thuis. "Toen voelde ik aan de binnenkant van m'n jas waar normaal mijn pasje zitten en die zaten er niet."
Wilfried de Jong
De Jong hoopte dat hij het ritje wel zou halen, tot hij ontdekte dat hij voor de Westerscheldetunnel tol moest betalen. "Ik vond nog 3,50 euro in mijn auto. Toen heb ik op m'n telefoon gekeken wat de tol was. Dat bleek 5 euro te zijn."

Nieuw boek

Daarop heeft De Jong langs de A58 aan een man gevraagd of hij geld kon lenen. "Die man gaf gelijk 2 euro. Dat vond ik zo aardig. Toen ben ik naar de auto gehold en heb m'n nieuwe boek gepakt, gesigneerd en aan die man gegeven. Daarna kon ik dus alsnog door de tunnel heen."

— Wilfried de Jong (@wilfrieddejong)
">
Na afloop van zijn optreden in Terneuzen heeft De Jong zijn nieuwe boek aan het publiek verkocht. "Vervolgens hebben mensen uit het publiek het boek gekocht voor twee tientjes. Ik zei: die man heeft het mooi geregeld. Hij was twee euro kwijt", zei De Jong. "Maar het was hem van harte gegund, want ik had hem wel twee boeken willen geven. Ik was dolblij."