Sluis betaalt niet mee aan Waterdunen

Sluis betaalt niet mee aan Waterdunen
Sluis betaalt niet mee aan Waterdunen © oz
Gedeputeerde Van der Maas in Sluis
Gedeputeerde Van der Maas in Sluis © oz

Provincie rekent op Sluis

SLUIS - De provincie rekent er op dat Sluis meebetaalt, omdat Waterdunen de gemeente veel werkgelegenheid en toeristenbelasting zal opleveren. 
Niet verantwoordelijk
Een meerderheid in de gemeenteraad wil niet meebetalen. Volgens hen heeft de gemeente geen invloed gehad op de uitvoering van het project en ze vinden daarom dat ze niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de overschrijding van het budget. Marc Rijk van Nieuw Gemeentebelang vindt het kinderachtig van de provincie dat de gemeente zou moeten betalen. "Ze hebben het project ooit uit onze handen getrokken." Ook stelt de gemeenteraad dat Sluis al eerder heeft aangegeven niet mee te willen betalen.

Oppimpen

Toch gooit de gemeenteraad de deur niet helemaal dicht. "We willen alleen niet jaarlijks voor bepaalde kosten opdraaien", zegt Rijk. "Als er eenmalig iets moet worden opgepimpt zoals speelnatuur of bankjes, dan sta ik daar wel voor open."
ITEM gemeenteraad sluis waterdunen
Protest tegen Waterdunen
Tegen het project Waterdunen is veel protest. Voor het natuur- en recreatiegebied dat bij Breskens wordt aangelegd, moeten boeren landbouwgrond opgeven. In het plan is onder meer plek voor 400 recreatiewoningen en een duincamping met 300 verblijfplaatsen.