Voor het eerst meer Duitse toeristen tijdens de herfstvakantie (video)

Voor het eerst meer Duitse toeristen tijdens de herfstvakantie (video)
Voor het eerst meer Duitse toeristen tijdens de herfstvakantie (video) © OZ
bezetting herfstvakantie

Bezetting

OOST-SOUBURG - De afgelopen vijf jaar schommelde de toeristische bezetting tijdens de herfstvakantie in het algemeen rond de 45-50 procent. "Als we dit jaar kijken naar de hotels, dan blijkt dat die de afgelopen weken voor 80 procent bezet waren," zegt Polie. "Campings deden het iets minder met 60 procent, maar nog steeds bovengemiddeld. De georganiseerde vakantieparken zijn voor 80 procent bezet geweest. De particuliere verhuur deed het met 70 procent ook erg goed." 

Meer Duitsers

Volgens de VVV Zeeland zijn er meer Duitsers in verhouding tot Nederlanders dan voorgaande jaren volgens Polie. "Dat is inderdaad voor het eerst. Die markt is aan het groeien. Het heeft er onder andere mee te maken dat Duitsers niet naar het weer kijken. Die boeken gewoon. Daarnaast is er veel geld en tijd gestoken in de marketing naar inwoners van vooral Noordrijn-Westfalen."

Goed jaar

Doordat het weer de afgelopen weken erg goed was, hebben andere toeristen Zeeland ook massaal gevonden. "Al met al is het voor het Zeeuwse toerisme een goed jaar geweest," besluit Polie.