Zeeland wordt wakker: bereikbaarheid, Duitsers en pompoenen

Zeeland wordt wakker: bereikbaarheid, Duitsers en pompoenen
Zeeland wordt wakker: bereikbaarheid, Duitsers en pompoenen © OZ
© Omroep Zeeland

Bereikbaarheid

OOST-SOUBURG - Inwoners van Kattendijke, Kats en Zuiddorpe hebben slecht of geen bereik met hun mobiele telefoon. Dat blijkt uit een enquête van Omroep Zeeland in samenwerking met de NOS en alle andere regionale omroepen. De invullers van de enquête geven Bruinisse met een 8,3 het hoogste gemiddelde cijfer. Onderaan bungelt Kattendijke met een 2,9.
© OZ

Drommen Duitsers

Voor het eerst waren er meer Duitse dan Nederlandse toeristen tijdens de herfstvakantie in Zeeland. Dat zegt directeur Patrick Polie van de VVV Zeeland. En dat is te merken in de bezettingscijfers. De afgelopen vijf jaar schommelde de bezetting rond de 50 procent, dit jaar was datrond de 80 procent.
© OZ

Pompoenen

Vanavond is het Halloween. Hoogtepunt van het jaar voor pompoenkwekers. In Geersdijk zit er één. En daar komen ze er nu achter dat ze eigenlijk te weinig van de oranje vrucht gekweekt hebben om aan de vraag te kunnen voldoen
© Mark Hubregtse / Flickr
Foto: Mark Hubregtse / Flickr

Het weer

De dag begint bewolkt met lokaal een mistbank. Later klaart het op en wordt het een mooie droge en zonnige dag. De temperatuur stijgt bij weinig wind tot 14 of 16 graden.