SP: Zeeuwen willen er geen kustbebouwing bij

SP: Zeeuwen willen er geen kustbebouwing bij
SP: Zeeuwen willen er geen kustbebouwing bij © oz
Kustbebouwing2
Kustbebouwing2 © OZ

Strandhuisjes

MIDDELBURG - Van de ondervraagden zou 88 procent bezwaar hebben tegen bebouwing aan de kust en vindt 70 procent dat er genoeg strandhuisjes staan. Van slechts 3 procent van de geïnterviewden mogen er meer strandhuisjes bijgebouwd worden.

Ondervraagd

Voor het onderzoek zijn zo'n honderd Zeeuwen en toeristen op verschillende plekken in Zeeland ondervraagd. Daarnaast hebben online nog zo'n 570 mensen een vragenlijst ingevuld. Maandagmiddag werden de onderzoeksresultaten aangeboden aan gedeputeerde Carla Schonknecht.

Nollebos

De partij is het onderzoek gestart omdat "opvallend veel mensen zich zorgen maken over de kustbebouwing". Projecten waar veel zorgen over zijn, zijn volgens de SP Brouwerseiland op Schouwen-Duiveland, Het Nollebos bij Vlissingen en de komst van nieuwe vakantiewoningen in Dishoek, Cadzand en Vrouwenpolder.

Wensen

Sylvia Tuinder van de SP legt uit waarom haar partij dit onderzoek heeft uitgevoerd: "We hopen dat er hierdoor beter naar de wensen van de Zeeuwen wordt geluisterd en dat dit wordt meegenomen in de kustvisie."
ITEM SP kustbebouwing