Snelweg vol ananassap zorgt voor lange file

Snelweg vol ananassap zorgt voor lange file
Snelweg vol ananassap zorgt voor lange file © OZ
Gekantelde vrachtwagen met ananassap
Gekantelde vrachtwagen met ananassap © OZ

Ananassap

RILLAND - De vrachtwagen vervoerde ananassap en is bij het ongeluk gekanteld. Daardoor is er ook sap op de weg beland. De chauffeur van de gekantelde vrachtwagen is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Schoongemaakt

De gekantelde vrachtwagen lag gedeeltelijk op de middenberm. Het verkeer werd urenlang over de vluchtstrook geleid. De weg moest worden schoongemaakt en de vrachtwagen is geborgen.

Opgelost

Door de gekantelde vrachtwagen ontstond rond 15.00 uur ook een lange file op de A58 Zeeland uit, van de Kreekrakbrug tot Bergen op Zoom. Die file op Zeeuw grondgebied was relatief snel alweer opgelost.

Kilometerslange files

De files op de A4 van de Belgische grens naar Bergen op Zoom, in beide richtingen, waren hardnekkiger. Daar stonden urenlang kilometerslange files. Pas toen de weg daar weer deels werd vrijgegeven, losten die files langzaam op.

— VID (@vid)
">

Na avondspits

De ANWB en de VID meldden van tevoren al dat het bergen van de vrachtwagen en het schoonmaken van het wegdek nog tot na de avondspits zou duren. Rond 19.00 uur was de weg weer grotendeels vrijgegeven, alleen de twee linkerrijstroken waren nog dicht. 

— VID (@vid)
">

Bodem gesaneerd

Die linkerrijstroken bleven ook maandagavond en nacht dicht vanwege een spoedreparatie aan de vangrail en omdat de bodem gesaneerd moest worden door alle ananassap die erin was weggezakt. Rijkswaterstaat verwacht dat de werkzaamheden tot na middernacht zullen duren.

Vakantie

De urenlange afsluiting van de A4 was een flinke domper voor veel Belgische toeristen. In België hebben veel mensen vrij vanwege de herfstvakantie of een lang weekend in verband met Allerheiligen. Daarom was er maandag veel verkeer naar Nederland toe.