Zeeland wordt wakker: natuurgebied, statushouders en gastlessen

Zeeland wordt wakker: natuurgebied, statushouders en gastlessen
Zeeland wordt wakker: natuurgebied, statushouders en gastlessen © OZ
Wilco Jacobusse van het Nationaal Park Oosterschelde
Wilco Jacobusse van het Nationaal Park Oosterschelde © OZ

Natuurgebied

OOST-SOUBURG - Geen prijs voor Nationaal Park de Oosterschelde. Het Zeeuwse natuurgebied kwam een paar honderd stemmen tekort en eindigde daardoor net buiten de top drie. En ook de juryprijs ging aan de Oosterschelde voorbij. Wilco Jacobusse van het Nationaal Park Oosterschelde is teleurgesteld.
BUL verkiezing mooiste natuur
© oz

Statushouders

De gemeente Middelburg wil vluchtelingen met een status vaker in gewone woningen huisvesten en is op zoek naar particuliere verhuurders en woningeigenaren die daaraan mee willen werken. Normaal gesproken worden zulke zogenoemde statushouders doorgaans bij woningcorporaties gehuisvest, maar nu vraagt Middelburg de hulp van de eigen inwoners.
© oz

Gastlessen

Het verliezen van een kind. Het is het ergste wat je als ouder kan overkomen. Zo ook voor Marian Kreemers. Zij verloor in 1989 haar 17e jarige zoon Etienne bij een verkeersongeval. Om andere ouders hetzelfde te besparen geeft ze gastlessen aan middelbare scholieren, om hen bewuster te maken van het risico's in het verkeer.
© Omroep Zeeland / Adrie Gideonse

Weer

Vanochtend kan het lokaal mistig zijn. In de loop van de ochtend lost de mist op en is er ruimte voor een beetje zon. Vanuit het noorden neemt de bewolking toe en later in de middag kan er een beetje regen vallen. Het wordt bij een zwakke tot matige noordwestenwind 14 tot 15 graden. 
Foto: Adrie Gideonse